Bakfylletips

En dag som denna kan tips mot bakfylla vara guld värt för många. Här är några tips från oss som kan hjälpa er att ta er igenom denna dag.

1. Ta en multivitamin.

Drickande minskar näringsämnen i kroppen, däribland vitamin B12 och folat/folsyra. Därför är det en god idé att ta multivitamin efter en blöt kväll ute, för att fylla på vad du har förlorat.

2. Småät inlagd gurka.

Måhända gör tanken på gurka i ättikslag att din mage vänds ut och in dagen efter ett rejält party, men att äta några inlagda gurkor anses kunna hjälpa en uttorkad kropp. Inlagd gurka innehåller nämligen vinäger, vatten — och natrium, en elektrolyt vi förlorar efter överdrivet drickande. Det finns faktiskt de som faktiskt shottar ättikslag för att lindra baksmällan. Men vi överlåter det beslutet till dig.

An image

3. Ät kalium.

När vi är uttorkade förlorar vi inte bara vatten utan även elektrolyter. Vi kan få elektrolyterna tillbaka genom att äta kaliumrik mat som bananer eller spenat.

4. Äggröra.

Ägg innehåller taurin, som har visat sig kunna reversera leverskador orsakade av tungt drickande. Rör gärna ihop äggen med mycket grönsaker för att addera även lite antioxidanter.

5. Drick ingefärste.

Baksmällor kommer inte sällan tillsammans med en upprörd mage. För att lugna magen kan man brygga en kopp varmt ingefärste. Ingefära har nämligen visat sig kunna hjälpa vid illamående [6] (en anledning till varför det även brukar rekommenderas vid gravidillamående).

An image

6. Se till att få frisk luft.

Syre ökar den hastighet med vilken alkoholtoxiner bryts ner, so klä på dig ordentligt och ta dig ut. Lite motion har aldrig skadat någon — och det kan även frigöra endorfiner nog att minska bakfyllekänslan ytterligare något.Tillbaks till artiklar
Beställ direkt
Goda Raggaröl   st Beställ
Träffa oss
Instagram
Västerås Summer Meet blir hett i år så ni släcker väl törsten med Raggaröl! Vi kommer att finnas på plats i Västerås under hela träffen den 6-8 juli och sponsrar dessutom renoveringsbedömningen med lite god dryck, vilket kan behövas efter långa stunder i garaget. Glöm inte att fylla på dryckesreserverna med vår goda öl inför er resa till Västerås Summer Meet, but ”Don´t drink & drive”! Ölen beställer du på http://www.systembolaget.se/88626
Raggaröl på Facebook